Η Μαρία Αγγελοπούλου το 2014 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο του St Andrews, United Kingdom, όπου εκπόνησε με τιμητική διάκριση τη διδακτορική της διατριβή εντρυφώντας σε θέματα οικονομικής και πολιτικής επιστήμης και αναλύοντας τις ευρωπαϊκές πολιτικές και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. υπό το πλαίσιο της ευρωπαϊκής και ελληνικής οικονομικής κρίσης. Επίσης, το 2009 απέκτησε με άριστα Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών από το University of St Andrews, United Kingdom, στο τομέα των Πολιτικών Επιστημών. Διαθέτει πτυχίο στην κλασική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου στην Κύπρο, ενώ διαθέτει διδακτική εμπειρία στο Πανεπιστήμιο του St Andrews-United Kingdom και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συμμετάσχει ως επιστημονική συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα υλοποιημένα από το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σπουδών (ΙΔΟΣ), το Ελληνικό ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Επιπλέον, έχει εργασθεί ως συντονίστρια έρευνας και ανάπτυξης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα Ευρωπαϊκών πολιτικών. Έχει συγγράψει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων στα ελληνικά και τα αγγλικά.
Ο Γιώργος Μέρμηγκας εντάχθηκε στο Τμήμα Εμπορίου και Αγορών της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), ως μέλος της ομάδας εμπορίου, και ασχολείται με ζητήματα εμπορίου, ασφάλειας τροφίμων και εμπορικές συμφωνίες. Έχει μακρά εμπειρία καθώς έχει εργαστεί στο γραφείο της οργάνωσης στη Γενεύη ως αξιωματούχος εμπορίου και ασφάλειας τροφίμων. Έχει εργαστεί προηγουμένως για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη. Επιπλέον, έχει υποστηρίξει την Κυπριακή Προεδρία στην ΕΕ ως αξιωματούχος εμπορίου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη. Ασχολείται με την εφαρμογή δραστηριοτήτων ανάπτυξης ικανοτήτων του FAO στην Ανατολική και Νότια Αφρική εστιάζοντας στην ευθυγράμμιση των διαδικασιών χάραξης πολιτικής σχετικής με το εμπόριο και τη γεωργία. Είναι κάτοχος πτυχίου στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας και μεταπτυχιακού στην Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, από πανεπιστήμια της Ελλάδας.
Η Κίρα Γκάρτζου-Κατσουγιάννη είναι Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο του London School of Economics & Political Science (LSE), από όπου έλαβε και το διδακτορικό της (2021). Η έρευνά της εστιάζει στην πολιτική οικονομία της τοπικής ανάπτυξης, και για την διδακτορική της διατριβή μελέτησε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης συνεργατικών δεσμών μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε αντίξοες συνθήκες. Έχει συν-δημοσιεύσει εργασίες σχετικά με τις επιπτώσεις της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τοπικό επίπεδο στα επιστημονικά περιοδικά Politics & Society και Governance. Επίσης, μαζί με την Claudia Sternberg και την Καλυψώ Νικολαΐδη, έχει συγγράψει μονογραφία για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στον τύπο (Palgrave Pivot, 2018). Στο LSE, έχει διδάξει το προπτυχιακό μάθημα «Διακυβέρνηση, Πολιτική και Δημόσιες Πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Έχει σπουδάσει Ιστορία και Πολιτική Επιστήμη στην Οξφόρδη (BA) και Διεθνείς Σχέσεις και Οικονομικά στο Johns Hopkins University (MA).